Direct contact? Bel: 06 370 104 47

HomeProjectenTuinaanleg Weesp, tuin met organische vormen

Tuinaanleg Weesp, tuin met organische vormen

Deze tuinaanleg in Weesp in de nieuwbouw wijk Weespersluis begon vanuit een doordachtplan en ontwerp vanuit ons. 

Grote tegels, douglas pergola, berging op schroeffundering, fruitbomen, verlichting, cortenstaal kantopsluiting, beregening, bloemen en grote bomen. Deze tuin heeft het allemaal! 

Maatwerk

Deze opdrachtgever had behoefte aan maatwerk. De tuin moest knipogen met het intererieur, vooral in materiaal kleuren, zo zien we de tinten wit, lichtgrijs en bruin veel terug komen. Zo hebben we de douglas pergola en schutting in RAL kleur laten spuiten. De bruine kleur komt terug in de wanden van de douglas pergola en in de schutting. De bruintint laten we verder in de tuin terug komen door Cortenstaal kantopsluiting

Bestrating

De grote 80x80cm keramische tegels van MBI zorgen voor een ruimtelijk effect door zijn formaat en kleur. We hebben we op maat in rondingen gezaagd voor een speels effect. De looppaden zijn van alpengrind. Door hun lichte kleur en ronde kleine formaat zorgen ze voor verfijninig. 

Beplanting 

De tuin mocht echt een tuin zijn. Bloemrijk, kleurrijk, fruitbomen en plantenkas.  We hebben de tuin zo ingedeeld dat er van het vroege voorjaar tot laat in het najaar genoten kan worden van bloemen en kleur! Zelfs tijdens de aanleg konden de bijen en vlinders zich niet inhouden en waren ze al veel te zien! De grote magnolia's breken de tuin en zorgen voor een vroege bloei. De fruitbomen bestaan uit een peer, appel en een abrikoos en de plantenkas zorgt voor een lekkere oogst aan groentes. Dat wordt smullen!

De erfafscheiding is voorzien van heidematten en klimbeplanting als hedera en toscaanse jasmijn als groene uitstraling.

Beregening en verlichting

Voor de zwoele zomeravonden en de knusse winter is de tuin voorzien van warme verlichting van light pro. Alle bomen, schuttingen en looppaden zijn uitgelicht met diverse spots. Het is heerlijk om in te zitten en naar te kijken. 

De tuin is voorzien van een automatisch beregeningsysteem die de tuin voorziet van water. Zo is men gemakkelijk ontzorgt in het dagelijks leven.