Direct contact? Bel: 06 370 104 47

HomeProjectenTuinaanleg Amersfoort, stadstuin 40 meter diep

Tuinaanleg Amersfoort, stadstuin 40 meter diep

Tuinaanleg Amersfoort, stadstuin 40 meter diep

Midden in het hart van Amersfoort ligt deze unieke diepe stadstuin. Met circa 40 meter diep en 4,5 meter breed werd onze creativiteit voor tuinindeling en watermanagement in de ontwerp fase op de proef gesteld. 

Tuinkamers

Er is gekozen om de tuin op te delen in diverse tuinkamers. Waarin elke tuinkamer een nieuw element of functie te beleven is. Om deze tuinkamers aan elkaar te verbinden hebben we gebruik gemaakt van een grote midden as. Die van voor naar achter de lengte van de tuin benadrukt en je verder wilt laten kijken. 

Vooraan de woning is een zon terras. Hierop word lekker gezeten en genoten van de zon, Deze kamer word gescheiden door een groenblijvend bed van lavendel en 2 potten met siergrassen. 

De volgende tuinkamer bevind zich een groot terras met Dakplatanen als zijnde eetkamer en bbq ruimte. Deze kamer word afgeschermd door de hoge siergrassen die de pergola verzachten

De laatste tuinkamer bevind zich een zwarte pergola met shutters. Die geborgen zit tussen het siergras en bamboe om je heerlijk terug te kunnen trekken in je eigen bubbel. 

Watermanagement

In de as van de tuin bevinden zich grindpaden en borders. De tuin is zo ontworpen dat het zijn eigen water opvangt en afvoert op deze plekken.