Direct contact? Bel: 06 370 104 47

HomeProjectenOverkapping, Zeewolde

Overkapping, Zeewolde

Visie : Ontwerp overkapping en berging

Voor deze overkapping en berging van 9x7 meter is een heldere visie bedacht. Namelijk : Het multifunctioneel maken voor gebruikersdoeleinde als bergen, zitten, beleven en ombouwmogelijkheden tot mantelzorg woning. 

De laatste wens, het ombouwbaar maken van de overkapping naar een mantelzorgwoning vroeg om een goede voorbereiding met een doordacht 3D ontwerp waarin fundatie, constructie en architectuur van de woning samenkwamen.

Fundatie : De overkapping is gefundeerd op heipalen, waarin een ringfundering zorgt voor een goede draagkracht van de staalconstuctie

Constructie : De overkapping heeft een framewerk van verzinkt staal. Het frame moest duurzaam en voor lange termijn meekunnen met oog op een mantelzorgwoning. Daarbuiten kwam het verzinkte staal meerdere malen terug in de huidige woning. Dit versterkt het esthetische aanzicht van de overkapping. 

Berging : De berging is volledig geisoleerd voor het behoud van de spullen en is strak afgewerkt met plaatmateriaal voor de eindeloze mogelijkheden het ophangen als stellingen, kasten en gereedschappen. 

Overkapping : De overkapping met een zeer royaal terras, heeft een zeer hoge afwerking, het bestaat uit een dubbel plafond met alle voorbereidingen t.b.v. tuinverlichting. De wanden zijn van Douglas Channelsiding en in dezelfde RAL kleur gespoten als de muren die de bewoners binnen in de woning eveneens ervaren en zo zien we de boeidelen de zelfde RAL kleur als de kozijnen van de buitenkant van de woning hebben. Dit zorgt voor het echte binnen, buiten gevoel die samen een connectie maken. 

Dakafwerking & Groendak: Het dak bestaat uit een bitumen dakbedekking, waarvan de randafwerking van zink is. Vanwege het grote dakoppervlak, wou men niet tegen een zwart vlak aankijken en iets terug doen voor de natuur. Zo is er gekozen voor een Sedumdak zoals in onderstaande link

Sedumdak overkapping, Zeewolde