Direct contact? Bel: 06 370 104 47

HomeProjectenModerne Stadstuin, Utrecht

Moderne Stadstuin, Utrecht

De Kern

Deze moderne tuin in Utrecht is ontstaan vanuit de behoefte om de woning en de tuin een geheel te laten worden. Een kleine tuin, warm, groen en toch functioneel maken.

Wens in vervulling

Warmte: Deze stadstuin wordt warmrt gemaakt door onder andere de kleuren van het IPE hout. Een kwalitatief houtsoort welke qua warmte het hoogst haalbare behaalt. Zo komt het hout terug in de schuttingen, poortdeur en de schuur met een daktuin. In het algemeen zijn de zelfde kleuren profiel gebruikt van wat de bewoners binnen ook hebben. Dit zorgde voor de gezochte samenhang. ’s Avonds zorgt de tuinverlichting voor warme en zwoele zomeravonden. 

Groen: Groen heeft in deze kleine tuin op alle denkbare plekken zijn eer gekregen. De grote gouden regen hebben we behouden. Deze zorgt voor omarmend groen, voor privacy en bedekt de woning achter de tuin. Maar de bloei is echt een fantastisch plaatje vind u niet? De klimbeplanting, daktuin op de schuur en borders zijn groenblijvend en onderhoudsvriendelijk

Functionaliteit: Om de functie van ruimte te behouden is gekozen voor een centraal terras. De schuur heeft een paar slimme opties gekregen zoals de klapdeuren aan de achterkant om ruimte te besparen. Ook is er nagedacht om lekker languit in het zonnetje te kunnen liggen. Zo is er een ligbank aan de linkerkant van de tuin germaakt met IPE hout. Met een paar kussens op de ligbank kan er genoten worden van de zon.

Missie Geslaagd

Een kleine tuin. Een moderne tuin. Met deze stadstuin gaat de wens van warmte, groen en functioneel zeker in vervulling!