Direct contact? Bel: 06 370 104 47

HomeProjectenLandelijke tuin, Waddinxveen

Landelijke tuin, Waddinxveen

De Kern

Deze landelijke tuin in Waddinxveen is ontstaan vanuit de behoefte om de woning en de tuin een geheel te laten worden. Een connectie maken met de woning en het interieur met volledige ontzorging stond centraal. Vanuit die visie is er een ontwerp ontstaan, waarbij alle elementen en kleuren samen zullen vallen. Eenheid speelde hierin een belangrijke factor met diverse knipogen door de gehele tuin. 

Wens in vervulling

Landelijk en Robuust : Bij het bedenken en realiseren van deze landelijke tuin, zijn robuuste en materialen met karakter gebruikt die het aanzicht op de woning zullen versterken. Zo hebben we schellevis tegels toegepast die zeer goed matchen bij het karakter van de woning. De robuuste palen hebben we een zwarte kleur gegeven, die knipogen bij de wwatertafel, glazenschuifwanden, armaturen van de verlichting en kozijnen van de woning. Bij de combinatie tussen zwart, wit en grijs zal de fris groene beplanting eruit springen en zorgen voor een zorgvuldig contrast.

Functioneel & praktisch : De tuin heeft meerdere zitplekken rekning houdend met de zon en de gelegenheid. Zo is er een prachtige plekje aan het water gemaakt en hebben we met de gefundeerde aanbouw een prachtige ruimte gerealiseerd met veel licht en glazen schuifdeuren. In de zijtuin is ruimte gemaakt voor een groot terras die straks omarmend zal aanvoelen door de zwarte palenrij met hoge siergrassen. Het terras aan de voorzijde zal vooral dienen als schaduw plek met natuurlijke beschermen als de dakplatanen. 

Eenheid : De gehele tuin heeft een totale eenheid. Zo is de beplanting zo op elkaar aangesloten dat de tuin als éen word ervaren en daarmee de ruimte zal benadrukken. Grote zuilbomen zorgen voor een fantastisch aanzicht op de woning en versterken daarbij de architectuur. Vanuit de woonkamer kan er genoten worden van een prachtige watertafel die in het donker een prachtig ornament is met zijn borrel fonteinen en verlichting. In de gehele tuin zijn krachtige punten aangelicht, zodat de belangrijkste elementen ook in de avonduren verlicht zijn en zorgen voor prachtig sfeerbeeld