Direct contact? Bel: 06 370 104 47

HomeProjectenBloementuin, Zeewolde

Bloementuin, Zeewolde

De Kern

Door de bomen het bos niet meer zien. Veel bomen en grote struiken maakte deze tuin niet functioneel, donker en gesloten. De wens was om een groot gazon te gebruiken, omringt door bloemrijke beplanting. Een onderhoudsvriendelijk tuin was gewenst. Aangezien we met een kleigrond te maken hadden, was er een nieuwe basis nodig in het grondwerk om water door te laten en voedingsrijk te zijn. Ruimte, licht, bloemen en onderhoudsvriendelijk was de wens.

Een wens in vervulling

Bomen kappen: Het grote slopen kon beginnen. Bomen kappen en snoeien was de eerste stap. Dit is gedaan met behulp van een hoogwerker. Zorgvuldig konden we de takken en stronken naar beneden laten zakken. Er ontstond een enorme bak een licht en ruimte.

Grondwerk: Een nieuwe grondbasis was noodzakelijk in de kleigrond. De gehele tuin is 20centimeter afgegraven en voorzien van goede grond. Door een nieuwe grondstructuur krijgt het gazon en de beplanting een betere kans om voeding op te nemen en makkelijker water door te laten.

Gazon en robotmaaier: Voor de aanleg van het gazon is er gekozen om graszoden te leggen. Snel resultaat was een pré. Om de onderhoudsvriendelijke wens in vervulling te laten gaan is er gebruikt gemaakt van een robotmaaier van Husqvarna.

Beplanting: Bloemrijk, kleur, deels groenblijvend & onderhoudsvriendelijk. Deze tuin heeft het allemaal. Er is gekozen voor een assortiment aan onderhoudsvriendelijke beplanting. Door de uitbundige groei en bloei zullen deze planten snel de kale plekken dicht groeien en zorgen voor een waar bloemenfestijn.

Missie geslaagd

Ruimte, licht, bloemen en onderhoudsvriendelijk. Deze wens is dubbel & dwars in vervulling gegaan en zal de komende jaren kleurrijk gaan stralen.