Direct contact? Bel: 0637010447

Home > Sedumdaken

Sedumdaken

Genieten van de mogelijkheden van vergroening op daken!

In dichtbebouwde gebieden is er weinig ruimte voor groen. Groene daken, sedumtuinen maar ook geveltuinen bieden hiervoor de oplossing. Wij kunnen van A tot Z tewerk gaan betreft de aanleg of het onderhoud van uw groene dak, daktuin of sedumtuin met of zonder terras. Groene daken bieden veel voordelen. Wij hebben ze voor u hieronder op een rijtje gezet.

Kostenbesparende voordelen van een groen dak of sedumtuin:

 • Verlengd de levensduur van het dak. Een dak bestaande uit bitumen heeft een levensduur van ongeveer vijftien tot dertig jaar. Een groen dak heeft een dubbele levensduur van ongeveer dertig tot zestig jaar
 • Isoleert. Een groen dak isoleert door zijn dichtheid en massa. Hierdoor zal een gebouw langer koel blijven en bespaart u op uw gasrekening.
 • Geluiddempend. Door de dichtheid en massa van een groen dak dempt het omgevingsgeluiden af.
 • Verhoogd de waarde van een woning of pand. Een groen dak staat voor duurzaamheid. Dit in combinatie met de besparing op uw energiekosten zal de waarde van uw woning of pand doen stijgen.
 • Verhoogd het rendement van zonnepanelen. Door het verkoelende effect van een groen dak zullen uw zonnepanelen een hoger rendement opleveren.
 • Omgevingsvoordelen :
 •  Absorbeert regenwater. U draagt dus bij aan watervertraging, waterbuffering en waterzuivering, om zo het riool te ontlasten. Een groen dak buffert zestig tot tachtig procent aan water.
 • Luchtzuiverend. Een groen dak draagt bij aan de luchtzuivering van de omgeving zo zuivert de beplanting CO2 en fijnstofffen.
 • Verkoelend. Een groen dak kan een binnenruimte met wel vijf graden verkoelen. Buiten vermindert het de temperatuur met zo’n drie tot vijf graden tegen het ‘Urban Heat Island’ effect.
 • Verhoogd de biodiversiteit. Een groen dak biedt de mogelijkheid voor plaatsvervangende natuur en draagt daarmee bij aan het behouden en herstellen van bepaalde diersoorten.
 • Verhoogd het sociale welzijn. Leven, werken of herstellen in een groene omgeving heeft een positief effect op het sociale welzijn van de mens

Heb ik recht op subsidies ?

Bij sommige gemeentes kunt u aanspraak maken op subsidie waardoor uw investering lager wordt. Weet u zelf niet waar u dat kunt achterhalen? Geen punt! Wij helpen u graag verder. 

Hoe gaan wij samen tewerk ?

Bij aanleg en renovatie is het van belang om een juiste inventarisatie te maken. Voordat we bij u aan de slag gaan, zullen wij langskomen om uw wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Na ons gesprek zullen wij de maten van het dak opnemen en het dak en omgeving inventariseren. U zult op basis van ons gesprek een ontwerp en een voorstel krijgen. 

Wilt u een voorstel of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Neem contact op